Іграшки (3-4 роки)

Cкачати публікацію у форматі docx можна ТУТ

Конспект заняття із логоритміки за лексичною темою можна скачати ТУТ

Мультфільм за лексичною темою про котика Мусті та його іграшки

Дидактичні ігри за лексичною темою

Після того, як проведений віночок спілкування відбувається перехід до лексичної теми “Іграшки”. Допоможе це зробити дидактична іграшка, ми використовуємо кожного разу інші, які згодом повторюються. Їх ховаємо у скриню чи мішечок. Перед показом гостя дітям дається підказка аби вони самі вгадали хто завітав на заняття. Наприклад: “Це тварина, має вуса, муркотить тощо”.

Знайомство із гостем заняття – дидактичною іграшкою, яка повідомляє лексичну тему і роздає завдання.

Аплікація «Чебурашка». Щоб закінчити портрет Чебурашки, потрібно приклеїти відсутні деталі: вуха і нагрудник.

Дидактична гра «Знайди тінь від іграшки». Іграшки втратили свої тіні. Знайдіть тінь кожної іграшки і прикладіть кольорову іграшку зверху на її чорну тінь

Робота із пазлами

Гра з прищіпками «Брязкальця». У іграшок-брязкалець зламалися палички-трималочки. Зробіть їх з прищіпок. (В ході виконання дітьми завдання, педагогцікавиться, якого кольору палички для брязкалець підбирають діти).

Творча робота «Потяг». Пальчиковими фарбами замалювати кружечки на зображенні

Вправа «Відшукай іграшки в крупі» У ємкості, наповненій крупою діти шукають дрібні іграшки.

Малювання ватними паличками «Ягідки для ведмедика». Ведмедики дуже люблять ягоди. Давайте намалюємо ягоди. А малювати будемо ватними паличками.

Музична дидактична гра “Почастуй звірят печивом». У нас є печиво для звірят. Зараз ми будемо їх пригощати цим печивом. Слухайте слова пісні уважно – пісня підкаже вам, кого треба пригощати. (Відповідно словами пісні «Іграшки-звірятка» діти знаходять картинку із зображенням даного персонажа і кладуть біля нього «печиво»).

Прописи

Елементи навчання грамоти

Цілий місяць ми працюємо над вивчення однієї літери, використовуючи різні методики її засвоєння. Місяць квітень присвячений вивченню літери М. За допомогою кубиків Зайцева (скачати їх можна тут https://rusfolder.com/22037229 та склеїти власноруч). На цьому тижні пропонуються такі завдання, як: декорування літери крупою; ліплення із пластиліну, розфарбовування.

Формування елементарних математичних уявлень (ФЕМУ)

Дидактична гра «Скільки іграшок?» Ось човни для іграшок, але в човен можна посадити стільки іграшок, яку цифру ви бачите на човні. Якщо на човні цифра «1» – значить в цей човен можна посадити тільки одну іграшку. А якщо на човні цифра «2», то в таку човен можна посадити дві іграшки

Дидактична гра «Тварини в ліс пішли». Іграшки люблять ходити гуляти в ліс. Ось і зараз візьміть іграшку і ведіть її на прогулянку. (Діти маніпулюють іграшкою на аркуші з наклеєними містками через річку, пеньками, ягідними кущами). Ось йде іграшка. А перед нею річка. Є містки? Скільки містків? Два містки. Однакові містки? Ні. Різні містки. Один місток вузький, а другий широкий. Пішла іграшка по вузькому містку. Втомилася і сіла відпочити на вузький пеньок. Незручно на вузькому пеньку, пересіла на широкий пень.
А ось і кущі з ягодами. На одному кущі багато ягід. А на іншому мало. Підійшла іграшка до куща, на якому ягід мало. Зібрала всі ягідки і порахувала їх: один, два, три. Потім пішла іграшка  до куща, на якому багато ягід. Час іграшці додому. Пішла вона додому по широкому містку. До побачення!

Гра з камінцями «Прапорці». Розкладіть камінці в потрібні місця.

Дидактична гра «Склади вежу з кубиків». Складіть з квадратів-кубиків вежу. Назвіть колір кожного кубика.

Д/г «Лопатки та відерця». Робота за кольором

Художня праця

Тістопластика «Машинка».

Малювання «Ведмедик»

Соціально-побутова реабілітація

Складання своїх речей у відповідне місце зберігання (шафу, тощо).

Скачати необхідний роздатковий матеріал за лексичною темою “ Іграшки” можна  ТУТ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *