Конспект майстер-класу “Робота із солоним тістом”

Майстер-клас – це особливий жанр узагальнення та поширення педагогічного досвіду , що представляє собою фундаментально розроблений оригінальний метод або авторську методику, що спирається на свої принципи і має певну структуру. З цієї точки зору майстер- клас відрізняється від інших форм трансляції досвіду тим, що в процесі його проведення йде безпосереднє обговорення запропонованого методичного продукту і пошук творчого вирішення педагогічної проблеми як з боку учасників майстер-класу, так і з боку педагога, який проводить цей майстер- клас.

Зазначена форма методичної роботи є ефективним прийомом передачі досвіду навчання і виховання, тому що центральною ланкою є демонстрація оригінальних методів освоєння певного змісту за активної ролі всіх учасників заняття

Отже, майстер-клас – це форма заняття, в якій сконцентровані такі характеристики:

  • виклик традиційній педагогіці;
  • особистість учителя з новим мисленням;
  • не пасивне набуття нових знань, а спосіб самостійнї їх побудови за допомогою всіх учасників заняття;

(Лошицька О.Л. Майстер-клас  у системі роботи з педагогічними кадрами:  методичний посібник – / Олена Леонідівна Лошицька. – Ірпінь, 2015, 40с.))

Скачати розроблений майтер-клас разом із роздатковим матеріалом на тему «Розвиток дрібної моторики рук дошкільників під час роботи із солоним тістом» можна ТУТ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *